You are currently viewing Activitate Educațională pentru Siguranța Beneficiarilor Apartamentului de tip Familial Sf. Ier. Nicolae

Activitate Educațională pentru Siguranța Beneficiarilor Apartamentului de tip Familial Sf. Ier. Nicolae

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Dr. NIFON, astăzi, 11 iulie 2024, la sediul Centrului Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină, în colaborare cu Inspectoratul de Poliție Județean Dâmbovița, Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității, a desfășurat astăzi o activitate educațională dedicată beneficiarilor Apartamentului de tip Familial Sf. Ier. Nicolae. Evenimentul a fost susținut de Agent Șef Principal de Poliție Ion Victor Bucuroiu, care a oferit informații esențiale privind protejarea drepturilor, siguranța personală și descurajarea acțiunilor antisociale.

În cadrul acestei sesiuni interactive, participanții au fost informați despre:

– Victimizarea minorilor: metode de recunoaștere și apărare împotriva abuzurilor și discriminărilor.
– Siguranța personală: tehnici și comportamente preventive pentru evitarea situațiilor periculoase.
– Delicvență juvenilă și descurajarea acțiunilor antisociale: importanța respectării legii și a normelor de conviețuire socială, precum și consecințele acțiunilor antisociale.

– Siguranța pe internet.

– Prevenirea consumului de substanțe interzise.

Scopul principal al activității a fost de a îmbunătăți cunoștințele și abilitățile beneficiarilor în materie de siguranță și protecție personală, contribuind astfel la crearea unui mediu mai sigur și mai informativ pentru aceștia.

Această inițiativă reflectă angajamentul Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină și al IPJ Dâmbovița de a susține comunitatea și de a promova o cultură a siguranței și responsabilității în rândul tinerilor.

Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină este o organizație non-guvernamentală dedicată sprijinirii comunității prin diverse programe și activități sociale, educaționale și umanitare.