You are currently viewing ASOCIAȚIA CENTRUL DIACONAL CASA CREȘTINĂ LANSEAZĂ A II-a EDIȚIE A PROIECTULUI „ÎMBRACĂ UN COPIL CU HAINE NOI DE SFINTELE PAȘTI”

ASOCIAȚIA CENTRUL DIACONAL CASA CREȘTINĂ LANSEAZĂ A II-a EDIȚIE A PROIECTULUI „ÎMBRACĂ UN COPIL CU HAINE NOI DE SFINTELE PAȘTI”

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Mitropolit Dr. NIFON, Arhiepiscopul Târgoviștei și sub coordonarea Pc. Pr. Dr. Ionuț Ghibanu – Președinte, Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină are bucuria de lansa a II-a ediție a Proiectului caritabil Îmbracă un copil cu haine noi de Sfintele Paști, ediția 2023.

Prin acest eveniment oricine poate sa devina „părinte adoptiv” pentru unul dintre copiii consiliați de Asociația Centrul Diaconal “Casa Creștină”.

Ce înseamnă aceasta?

Propunem spre sprijin cazurile a 58 de copii cu vârste cuprinse între 0 si 17 ani, din județul Dâmbovița, proveniți din familii care se află în dificultatea de a le asigura haine noi de Sfintele Paști. Cazurile au fost semnalate de preoții de la parohiile cu care colaborăm, cu sprijinul asistenților sociali de la Protoieriile Arhiepiscopiei Târgoviștei, dar în cadrul campaniei așteptăm propunerile dumneavoastră de noi beneficiari și pe pagina oficială de Facebook a Asociației sau prin intermediul paginii web www.casacrestina.ro.

Cine dorește să fie alături de noi, își poate alege un copil să-l „îmbrace” de Sf Paști și pe care îl poate cunoaște oricând. Cine dorește păstrarea anonimatului , va primi o fotografie cu copilul si cu ce i-a cumparat și oferit prin intermediul Asociației noastre.

Donatorii pot contacta familia și cunoaște copilul(copiii), le pot oferi darurile personal sau prin intermediul nostru, pot dona produse (haine noi sau alimente neperisabile și dulciuri) sau bani pentru achiziționarea acestora,

Menționăm faptul că pentru acest proiect donatorii sunt rugați să doneze numai haine noi, personalizate pe măsurile copilului selectat, conform datelor descrise pe site.

Donațiile pentru acest proiect se pot face și în contul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină” RO85RNCB0128045415040001 specificând la detaliile de plată: Proiect Paști și numărul cazului cu inițialele copilului selectat pentru donație. (exemplu: Proiect Paști caz 1 SF)

Pentru detalii suplimentare sau pentru oferirea pachetelor cu donații ne puteți contacta direct la sediul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină”, situat în mun. Târgoviște, Calea Domnească, nr. 261,

pe pagina oficială de facebook Asociația Centrul Diaconal “Casa Creștină”, pe pagina web www.casacrestina.ro , sau la numerele de telefon:

 

0245.217.936 Centrul Social Creștin

0762.222.304 Pr. Adrian Rada – Director executiv

0733.114.905 Ceapă Cătălina – Asistent social

1. S.F.

F. are 11 ani, este un băiețel modest ce se află în grija unui Apartament de tip familial. Copilul este vorbăreț, provine dintr-o familie numeroasă, cu 6 frați. Este elev în clasa a IV-a, cu rezultate satisfăcătoare la învățătură. F. iubește animalele, în special câinii.

– înălțimea 1, 49 m; greutate 35 kg;  culoare preferată: roșu, albastru;  mărime încălțăminte: 38; mărime hăinuțe: 158-160 cm;

2.G.Ș. și 3.G.R.

R. și Ș. sunt gemeni și provin dintr-o familie numeroasă. Băieții au 14 ani și sunt în clasa a V-a, sunt sociabili și le plac activitățile în aer liber. Băieții își doresc să devină înotători profesioniști.

Ș. este vorbăreț, are 52 kg; 1,62 m, la haine poartă mărimea S, iar măsura la încălțăminte: 41, îi place culoarea albastru.

R. este mai timid, are 1,65 m; 50 de kg, la haine poartă mărimea S, iar măsura la încălțăminte: 42, îi place culoarea portocaliu.

4.N.A. este un voinic de 14 ani care și-ar dori să devină bucătar. A. este sociabil și se integrează ușor în comunitate. Este darnic și șugubăț, își dorește să fie tot timpul în centrul atenției.

A. are 94 de kg; 1,84 m, (mărimi de adult XL) iar la încălțăminte poartă 46, culoarea preferată este roșu. 

5. P.S.  are 17 ani și este un adolescent sociabil. Este elev în clasa a XI-a, la specializarea ospătar- bucătar, fiind pasionat de gătit.

– haine adult mărimea S, înălțime 1, 76;  încălțăminte nr. 43.

6.M.N.N, 7.M.N.C., 8.M.P., 9.M.I.S. și 10.M.R.A.

F amilia M. este formată din șase membri, mama și cei cinci copii, patru fete și un băiat care locuiesc într-o casă modestă. Venitul familiei este format din alocațiile copiilor și banii câștigați cu trudă de mamă ca zilier, ocazional, în comunitate. Mama este divorțată și se ocupă singură de creșterea și educarea copiilor.

6. N.N. elevă în clasa a VIII-a, are 14 ani, măsură haine adult M, iar la încălțăminte nr. 39.

7. N.C. este elevă în clasa a V-a, are 13 ani, măsură haine adult S, pantalon 36, încălțăminte nr. 37.

8. I.S. este elevă în clasa a III-a, are 11 ani, înălțime 145 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 37, îmbrăcăminte pentru vârsta de 12 ani.

9. P. este elevă în clasa a II-a, are 9 ani, înălțime 134 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 32, îmbrăcăminte pentru vârsta de 9 ani.

10. R.A. este un băiat vesel, are 6 ani, 86 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 26.

11. D.I.M., 12. D.M.I., 13. D.S.M.

Familia D. este formată din cinci membri: părinții, care au o relație de concubinaj și cei trei copii (doi băieți și o fată). Ei locuiesc într-o casă modestă, dar curată, descurcându-se din alocațiile copiilor și banii câștigați de tată ca zilier.

11. D.I.M. este elev în clasa a IV-a, are 13 ani, mărime haine L, încălțăminte nr. 38.

12. D.M.I. este elevă la clasa pregătitoare, are 10 ani, hăinuțe pentru vârsta de 10 ani, încălțăminte nr. 33.

13. D.Ș.M. este un băiețel năstrușnic în vârstă de 2 ani, hăinuțe pentru 2 ani, încălțăminte nr. 26.

14.D.M.I., 15.D.G.A.

Familia D. este formată din trei membri, cei doi nepoți și bunica Anica, cea care se ocupă de îngrijirea băieților. Locuința familiei este foarte mică, dar bine îngrijită. Băieții au fost părăsiți de părinți. Bunica este cea care se străduiește să le ofere nepoților cele necesare pentru a merge la școală, dar nu reușește de fiecare dată să le asigure tot ce au nevoie.

14. D.M.I. este elev în clasa a V-a, are 13 ani, iar la încălțăminte poartă nr. 37.

15. D.G.A. este elev în clasa a XI-a, are 16 ani, la încălțăminte poartă nr. 39, iar la haine i se potrivește mărimea L adult.

16.I.I.G., 17. I.F.M.

Familia I. este formată din patru membri, doi băieți și părinții. Venitul familiei este format din alocațiile copiilor și de muncile ocazionale prestate de tată ca zilier în comunitate. Mama copiilor este casnică și se ocupă de educația copiilor.

16. I.I.G. în vârstă de 16 ani, gr. 42 kg, înălțime 150 cm, la încălțăminte nr. 39.

17. I.F.M. în vârstă de 13 ani, gr. 51 kg, înălțime 145 cm, la încălțăminte nr. 36.

18.C.M.A., 19.C.D.I.

Familia C. este formată din patru membri: mama, tata și cei doi băieți, M.A. și D.I. Tatăl, lucrează ocazional în comunitate, iar mama este casnică. Locuința este formată dintr-o cameră și o bucătărie anexată, fericirea cămeruțelor este umplută de zâmbetele celor mici.

18.C.M.A. în vârstă de 5 ani, cu o greutate de 20 kg, înălțime 90 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 31.

19. C.D.I. în vârstă de 1 an, cântărește 12 kg,înălțime 60 cm, încălțăminte nr. 21.

20. Z.A.V., 21.Z.M.E.

Familia Z. are patru membri: părinții care au o relație de concubinaj și cele două fetițe A.V. și M.E. tot timpul vesele și creative. Singura sursă stabilă de venit a familiei o reprezintă alocația copiilor.

20. Z.A.V. are 9 ani, 27 de kg, 130 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 35.

21.Z.M.E. are 2 ani, 12 kg, 90 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 25.

22. V.I.N. este o fetiță veselă și cuminte căreia îi place să meargă la școală se împrietenește ușor cu alți copii și își sprijină familia la treburile casei. 

N are 9 ani, cântărește 30 de kg, înălțime 140 cm, la încălțăminte poartă nr. 33.

23.A.A.N.

Familia A. este formată din doi membrii, mama și N. Mama îl crește singură pe N., un băiețel de numai 8 ani căruia îi place foarte mult să meargă la școală. Băiețelul este sociabil și cuminte. Venitul familiei este format din alocația băiețelului și ajutorul social.

N. are 8 ani, 27 de kg, înalțimea de 140 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 33.

24.A.G.M., 25.A.D.N.

Familia este formată din patru membri. Veniturile sunt formate din alocații și pensia tatălui, insuficiente pentru creșterea celor mici.

24. G.M. este o fetiță veselă, are 1 an, 10 kg, înălțime 88 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 22.

25.D.N. este un băiețel posnaș de 2 ani, cântărește 13 kg, înălțime 100 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 23.

26.B.G.N., 27.B.A.I.

Familia B. locuiește în condiții modeste, având în întreținere 2 copii. Veniturile mici obținute din alocația de stat și din activitățile lucrative ocazionale ale tatălui nu sunt suficiente pentru a asigura traiul zilnic al familiei și nici condițiile optime de dezvoltare ale copiilor.

26.G.N. fetiță 4 ani, hăinuțe 98 cm, încălțăminte nr. 24.

27. A.I. băiețel 2 ani, hăinuțe 86 cm, încălțăminte nr. 22.

28.P.A.C., 29. P.C.M., 30.P.C.M.

Familia P. locuiește în condiții modeste, într-o casă închiriată, având în întreținere 3 copii. Veniturile mici obținute din alocația de stat și din activitățile ocazionale pe care tatăl le desfășoară în comunitate, nu sunt suficiente pentru a asigura traiul zilnic al familiei.

A.C. fetiță 6 ani, hăinuțe 116 cm, înălțime 93 cm, încălțăminte nr. 26.

C.M. băiat 5 ani, hăinuțe 116 cm, înălțime 92 cm, încălțăminte nr. 26.

C.M. fată 3 ani, hăinuțe 98-104 cm, înălțime 73 cm, încălțăminte nr. 21.

31.S.A., 32.S.C.

Familia S. este formată din mamă și doi copii, care locuiesc în condiții foarte modeste. Tatăl a decedat, iar mama, de origine arabă, nu deține niciun act (carte de identitate, certificate de naștere copii), motiv pentru care nu poate înregistra niciun fel de venit, nici măcar alocația de stat pentru copii. Vorbesc foarte puțin limba română, copiii nu urmează nicio formă de învățământ, iar traiul zilnic este sprijinit exclusiv prin mila comunității. Pe lângă îmbrăcăminte, familia duce lipsă și de lemne pentru foc, scutece (nr. 5) și lapte pentru cel mic. Femeia nu deține telefon, motiv pentru care, singura persoană de contact este preotul satului.

A.băiat de 12 ani, mărimea S pentru bluze, pantaloni 115-120 cm, iar la încălțăminte nr. 38.

C. băiat de 2 ani, mărimea 98-104 cm pentru bluze, pantaloni 92 cm, iar la încălțăminte nr. 21.

33.B.A.M., 34.B.A.M.

Familia B. locuiește în condiții modeste, având în întreținere 2 copii. Veniturile familiei sunt obținute din alocația de stat a copiilor și din activitățile lucrative ocazionale ale tatălui (pe șantier, în funcție de condițiile meteorologice), acestea nefiind suficiente pentru a asigura traiul zilnic al familiei și nici condițiile optime de educație și dezvoltare ale copiilor.

33.A.M. fată 13 ani, mărime pantaloni 30-32, bluză mărimea M, înălțime 1,70 cm, încălțăminte nr. 40.

34. A.M. băiat 14 ani, mărime pantaloni 30-32, bluză mărimea S, înălțime 1,68 cm, încălțăminte nr. 40.

35.B.L.E.

Familia B. locuiește în condiții modeste, având în întreținere un copil. Veniturile mici obținute din alocația de stat și din salariul de paznic al tatălui nu sunt suficiente pentru a asigura traiul zilnic al familiei și nici condițiile optime de dezvoltare a minorului.

35.L.E. fată 2 ani și șase luni, mărime pantaloni 98-104, bluză 90-98, înălțime 98 cm, încălțăminte nr. 23.

36. L.A.M.R. și 37.L.G.F.

36.R. are 7 ani, este cuminte, apropriată de biserică, are o înălțime de 1,30 m, mărimea la haine este 128 cm, iar la încălțăminte poartă nr. 33. Își mai dorește dulciuri, păpuși, jocuri și pături.

37.L. G. are 13 ani, este un copil cuminte, se descură binișor la școală, are o înălțime de 1,50 m, mărimea la haine este S, iar la încălțăminte poartă numărul 37. Pe lângă haine își mai dorește dulciuri, palete de tenis sau badminton, o minge și pături.

38. F. E. L. are 15 ani, îi place să meargă la biserică, are o înălțime de 1,60 m, la haine poartă mărimea S, iar la încălțăminte nr. 37.

39. F.M.T. are 8 ani, este o elevă silitoare, îi place să meargă la biserică, își dorește o păpușă. Are o înălțime de 1,30 m, la haine poartă mărimea 134-140 cm, iar la încălțăminte nr. 32.

40. F.A. are 14 ani, este cuminte, merge la biserică, își dorește rachete de badminton, are o înălțime de 1,64 m, la haine are măsura M, iar la încălțăminte mărimea 39.

41. F.M.I. are 13 ani, este un băiat isteț, și-ar dori o minge sau palete de tenis. Are o înălțime de 1,56 m, poartă mărimea M la haine și la încălțăminte nr. 36.

42. M. F. 8 ani, este un elev cu rezultate bune la învățătură, ascultă de părinți și este apropriat de biserică, are o înălțime de 1,35 m, la haine poartă 134-140 cm, la pantalon 140 cm, iar la încălțăminte nr. 34.

43. M.E. 7 ani, învață bine la școală, este cuminte și ascultător. La haine poartă 128-134 cm, la încălțăminte mărimea 33 și are o înălțime de 1,25 m.

44. M. M. 3 ani, este un copil cuminte și ascultător, își dorește hăinuțe mărimea 104-110 cm, încălțăminte nr. 24, are înălțime de 1 metru, bomboane, dulciuri și jucării.

45. N. G. C. 14 ani, învață bine, ascultă de părinți și ajută la treburile de pe lângă casă, și-ar dori haine mărimea M-L ( tricou/ bluză), blugi (W32/L32), la încălțăminte poartă 43 și dulciuri.

46. N. D. Ș. 9 ani, este un elev silitor și cuminte, își ascultă părinții, are o înălțime de 1,35 m, la haine poartă mărimea 140 cm și la încălțăminte 36. Și-ar mai dori dulciuri, o minge de fotbal și alte jocuri/ jucării.

47. N. A. M. 16 ani, învață foarte bine, iși ascultă părinții și ajută la treburile casei, este apropiată de biserică, poartă la haine mărimea S (bluză) și mărimea 40 la blugi, la încălțăminte nr. 37, iar în înălțime măsoară 1,60 m. Își mai dorește dulciuri.

48. P.A.M. 11 luni, este un bebeluș cuminte, are nevoie de lapte praf NAN 2, pampers nr. 6, are o înălțime de 80 cm, la haine poartă mărimea 92 cm, jucării adecvate pentru un bebeluș.

49. A.A.I., 50. A.N.I.

Familia A. este compusă din patru membri: doi adulți și doi copii. Venitul familiei este compus din alocațiile celor doi copii și din munca zilnică pe care tatăl o prestează în comunitate.

49. A.A.I.

A.I. are 2 ani, la hăinuțe 98 cm, la încălțăminte nr. 24, are 12 kg și înălțimea de 88 cm.

50. A.N.I.

N.I. are 1 an, la hăinuțe 86 cm, la încălțăminte nr. 13, are 7 kg și înălțimea de 64 cm

51.B.P.I. este un băiețel cuminte. La hăinuțe are următoarele măsuri: bluză 100 cm, panatloni 98 cm; încălțăminte nr. 24, 13 kg, înălțime 87.

52.M.M.I. un băiețel vesel. Mărime hăinuțe: bluză 116 cm, panatloni 98 cm; încălțăminte nr. 26, 12 kg, înălțime 1 m.

53. M.D.I. fetiță 1 an, la hăinuțe 86 cm, la încălțăminte nr. 22, are 9 kg și înălțimea de 80 cm.

54.Ș.Z., 55.Ș.D., 56.Ș.I.

Familia Ș. este compusă din patru membri: un adult și 3 copii. Locuința este compusă din 2 camere și baie. Casa a fost distrusa în urma unui incendiu și a fost construită anul trecut de biserică. Mama este cea care se ocupă de cei mici. Venitul este format din alocațiile copiiilor și muncile pe care mama le prestează ocazional în comunitate.

54. Ș.Z. 15 ani, la haine mărimea XL, încălțăminte nr. 38, are 70 kg și înălțimea de 1,68 m.

55. Ș.D. 7 ani, încălțăminte nr. 30, are 22 kg și înălțimea de 1,10 m.

56.Ș.I. 3 ani, încălțăminte nr. 26, 16 kg, înălțime 90.

57.Ș.L.E., 58.Ș.M.I.

Familia Ș. este compusă din patru membri: doi adulți și doi copii. Locuința este compusă dintr-o cameră, o bucătărie și o baie. Mama este casnică, tatăl lucrează ocazional în comunitate.

57. L.E. 9 ani, încălțăminte nr. 36, are 42 kg și înălțimea de 1,50 m.

58. M.I. 3 ani, încălțăminte nr. 25, are 16 kg și înălțimea de 1,16 m.