You are currently viewing ELEVII COLEGIULUI NATIONAL IENACHIȚA VĂCĂRESCU ÎN VIZITĂ LA CENTRUL SOCIAL CREȘTIN AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

ELEVII COLEGIULUI NATIONAL IENACHIȚA VĂCĂRESCU ÎN VIZITĂ LA CENTRUL SOCIAL CREȘTIN AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit NIFON, la Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei, situat în mun. Târgoviște, Calea Domnească, nr.261, s-a desfășurat astăzi, 6 aprilie, o activitate educațională în cadrul Parteneriatului intituțional SNAC (Sistemul Național de Acțiune Comunitară), încheiat între Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină și Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu din Târgoviște. Astfel, un grup de elevi din clasele a X-a, coordonați de Pr. Prof. Iulian Măcriș (Religie) și dna Prof. Ioana Diaconu (Educație Plastică) au vizitat Centrul Social Creștin al Arhiepiscopiei Târgoviștei aducând și daruri copiilor ocrotiți de Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină îm cadrul Apartamentului de tip familial Sf. Ier. Nicolae.

Părintele Adrian Rada, directorul Centrului social le-a vorbit elevilor despre misiunea socială a Bisericii în societate , prezentându-le instituțiile Centrului social și activitățile desfășurate aici: cursuri, ateliere de artă , excursii, tabere, organizarea de evenimente, etc. De asemenea, elevii au fost invitați să participe ca voluntari la activitățile Asociației, cu toate responsabilitățile și beneficiile care decurg din această activitate.

Elevii s-au întâlnit și cu beneficiarii Apartamentului de tip familial cărora le-au oferit daruri: jocuri, rechizite, materiale de igienă, etc.

Centrul Social Creștin este o instituție cu caracter social-filantropic, înființată de Arhiepiscopia Târgoviștei, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit NIFON, Arhiepiscopul Târgoviștei, cu scopul de a oferi sprijin și consiliere copiilor, tinerilor, familiilor defavorizate sau vârstnicilor din județul Dâmbovița, ducând la îndeplinire misiunea socială a Bisericii.