You are currently viewing LANSAREA PROIECTULUI ÎMBRACĂ UN COPIL CU HAINE NOI DE SFINTELE PAȘTI

LANSAREA PROIECTULUI ÎMBRACĂ UN COPIL CU HAINE NOI DE SFINTELE PAȘTI

Prin acest eveniment oricine poate sa devina „părinte adoptiv” pentru unul dintre copiii consiliați de Asociația Centrul Diaconal “Casa Creștină”.

Ce înseamnă aceasta?

Propunem spre sprijin cazurile a 45 copii cu vârste cuprinse între 0 si 16 ani, din județul Dâmbovița, proveniți din familii care se află în dificultatea de a le asigura haine noi de Sfintele Paști. Cazurile au fost semnalate de preoții de la parohiile cu care colaborăm, cu sprijinul asistenților sociali de la Protoieriile Arhiepiscopiei Târgoviștei, dar în cadrul campaniei așteptăm propunerile dumneavoastră de noi beneficiari și pe pagina oficială de Facebook a Asociației sau prin intermediul paginii web www.casacrestina.ro.

Cine dorește să fie alături de noi, își poate alege un copil să-l „îmbrace” de Sf Paști și pe care îl poate cunoaște oricând. Cine dorește păstrarea anonimatului , va primi o fotografie cu copilul si cu ce i-a cumparat și oferit prin intermediul Asociației noastre.

Donatorii pot contacta familia și cunoaște copilul(copiii), le pot oferi darurile personal sau prin intermediul nostru, pot dona produse (haine noi sau alimente neperisabile și dulciuri) sau bani pentru achiziționarea acestora,

Menționăm faptul că pentru acest proiect donatorii sunt rugați să doneze numai haine noi, personalizate pe măsurile copilului selectat, conform datelor descrise pe site.

Donațiile pentru acest proiect se pot face în contul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină” RO85RNCB0128045415040001 specificând la detaliile de plată: Proiect Paști și numărul cazului cu inițialele copilului selectat pentru donație. (exemplu: Proiect Paști caz 1 SF)

Pentru detalii suplimentare ne puteți contacta la sediul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină”, situat în mun. Târgoviște, Calea Domnească, nr. 261,

pe pagina oficială de facebook Asociația Centrul Diaconal “Casa Creștină”, pe pagina web www.casacrestina.ro , sau la numerele de telefon:

 

0245.217.936 Centrul Social Creștin

0762.222.304 Pr. Adrian Rada – Director executiv

0733.114.905 Bobu Cătălina – Asistent social

 

,,Îmbracă un copil de Paști, în haine noi”

 

 1. S.F.are 11 ani, este un băiețel modest ce se află în grija Asociației noastre în cadrul Apartamentului de tip familial Sf. Ier. Nicolae. Copilul este vorbăreț, provine dintr-o familie numeroasă, cu 6 frați. Este elev în clasa a III-a, cu rezultate satisfăcătoare la învățătură. F. iubește animalele, în special câinii. Îi plac activitățile în aer liber, iubește fotbalul.

– înălțimea 1, 45 m;

– greutate 34 kg;

– culoare preferată: roșu, albastru

mărime încălțăminte: 38

 

2.G.Ș. și 3.G.R.

 

Ș și R. sunt gemeni și provin dintr-o familie numeroasă, iar acum sunt aflați sub ocrotirea Asociației noastre în cadrul Apartamentului de tip familial Sf. Ier. Nicolae.

Băieții au 13 ani și sunt în clasa a IV-a, sunt sociabili și le plac activitățile în aer liber, dorind să devină fotbaliști.

Ș. este vorbăreț, îi place să ajute la treburile gospodărești, are 44 kg; 1,60 m, iar mărimea la încălțăminte: 40, îi place culoarea albastru. R s-a născut primul, dar tot aceeași înălțime ca și Ș. are 1,60 m; 41 de kg, iar la încălțăminte poartă 42, îi place culoarea portocaliu. Lui R. îi place să gătească, în special pizza.

G.Ș.

4.N.A.

NA este un voinic de 13 ani aflat sub ocrotirea Asociației noastre în cadrul Apartamentului de tip familial Sf. Ier. Nicolae.  Și-ar dori să devină bucătar, dar în același timp și baschetbalist. A. este sociabil și se integrează ușor în comunitate. Este darnic și șugubăț, își dorește să fie tot timpul în centrul atenției. Îi place să gătească și să construiască diverse lucruri. A. are 83 de kg; 1,70 m, iar la încălțăminte poartă 44, culoarea preferată este roșu.

 1. I.N.Z. are 9 ani și este o fetiță cuminte și timidă, crescută cu mare grijă și dragoste de tatăl său. Tatăl se ocupă singur de creșterea și educarea N., deoarece mama a plecat și nu s-a mai întors, eveniment care a marcat copilaria acestei fete frumoase. N. îi place să deseneze, să se joace în parc.

– înălțimea 1,40 m;

– greutate  40 kg;

– culoare preferată: roșu;

– mărime încălțăminte: 33.

 1. A.A.N.

Familia A. este formată din doi membrii, mama și N. Mama îl crește singură pe N., un băiețel de numai 7 ani căruia îi place foarte mult să meargă la școală. Băiețelul este sociabil și cuminte. Rugăciunea îl definește și îi creionează firea liniștită. Venitul familiei este format din alocația băiețelului și ajutorul social. Cei doi locuiesc în Mun. Târgoviște într-o locuință socială.

– înălțimea 1,20 m;

– greutate 22 kg;

– culoare preferată: albastru

– mărime încălțăminte: 32.

 1. G.S.L.

are 7 ani și 9 luni și este în clasa întâi. Părinții lui sunt separați și de aceea locuiește împreună cu ceilalți 4 frați ai mamei și cu bunicii. Mama copilului, neavând nici un venit, lucrează cu ziua pe unde este chemată pentru a-i putea oferi un trai minim decent.

 1. este un băiat cuminte, prietenos și credincios participând adesea la slujbele din biserică.
 • înălțime: 1, 26 m
 • greutate: 23 kg
 • culori preferate: verde și roșu
 • mărime încălțăminte: 34

 1. V.L.G. și 9.V.M.

V.L.G. si V.M. sunt două fetițe frumoase si cuminți, crescute de bunicii materni, aflate în mari dificultăți financiare si afective. Părinții sunt despărțiți si plecati in Spania, nu s-au mai intors pt a-si cauta copiii.

 1. are 12 ani, 1,50 m și 44 kg, culoarea preferată este negru, iar la încalțăminte poartă nr. 37.
 2. are 13 ani, 1,60 m și 45 kg, culoare preferată este negru, iar la încălțăminte poartă nr. 38.

10.N.V.V.

 1. are 16 ani și este în grija bunicii, părinții fiind despărțiți și mama recăsătorită. Sursele de venit sunt deficitare și cu toate astea familia se luptă ca V. să continue școala și să obțină o educație. V. este un băiat harnic și credincios, participă cu regularitate la Sf. Liturghie.

–           înălțime: 1, 75 m

–           greutate: 65 kg

–           culori preferate: negru

–           mărime încălțăminte: 45

 1. F.N.A.S.are 9 ani și este un băiat vesel. Copilul este în grija bunicii, părinții copilului sunt despărțiți, mama acestuia s-a recăsătorit și nu a mai păstrat legătura cu copilul. În ciuda greutăților A. învață bine la școală și participă cu regularitate la cursuri.

 

–     înălțime: 1, 55 m

–     greutate: 35 kg

–     culori preferate: albastru

–     mărime încălțăminte: 36

12.D.L.P.

D.L.P. în vârstă de 9 ani, este o fetiță timidă, harnică și cuminte. Fetița a fost abandonată de părinți și a rămas în grija bunicului. Singura sursă de venit este pensia bunicului, care încearcă să îi ofere nepoatei tot ce are mai bun.

–     mărime haine: 146-152,

–     mărime încălțăminte: 35

 1. M.A.

M.A. în vârstă de 11 ani, este un voinic harnic și ascultător. A. locuiește cu mama și cu un frate mai mare, mama lucrează cu ziua pentru a le putea oferi un trai decent băieților. Înălțime 1,52 m, nr. încălțăminte 36.

 

 1. S.G. și 15. S.M.D.

S.G. este o fetiță de 7 ani, dar puțin mai dezvoltată și are nevioe de hăinuțe pentru vârsta de 10-11 ani, nr. încălțăminte 35. S.M.D. este un băiețel în vârstă de 2 ani, poznaș, drăgălaș, vesel și curios. Poartă la hăinuțe de 2-3 ani (98 cm), iar la încălțăminte nr. 24. Au o situație materială dificilă, lucrează doar soțul, mama lucrează cu ziua pe unde găsește.

 1. N.G.

N.G. o fetiță veselă și cuminte, în vârstă de 9 ani, este elevă în clasa a II-a și frecventează cu regularitate cursurile.  La hăinuțe i se potrivesc cele de 11 ani, fiind puțin mai dezvoltată, iar la.încălțăminte poartă nr. 38. Fetița locuiește cu bunica, nu are părinți. Familia are o situație materială precară.

 1. H.T.M.

H.T.M. este elevă în clasa a VI- a. Este o elevă sârguincioasă cu rezultate bune la învățătură, mereu veselă și optimistă. A învățat de la bunica ei, alături de care locuiește, să fie un bun creștin și să participe la slujbele religioase. Părinții sunt plecați la muncă în străinătate, pentru a le putea asigura cele necesare traiului.

H.T.M. își dorește, ca orice copil de vârsta ei își dorește hăinuțe noi, pentru a merge la biserică de Paște.

–  H.T.M. –   înălțime 1,67 m, încălțăminte  nr. 40.

 1. M.M.S.

M.M.S. este o fetiță cuminte și veselă, are patru ani și jumătate și merge la grădiniță. Părinții ei au divorțat în urmă cu câțiva ani. Acum locuiește împreună cu tatăl și bunica. Tatăl nu are serviciu, dar nu refuză niciodată, atunci când este solicitat, să lucreze ca zilier.

M.M.S. este foarte iubită de bunica ei care se străduiește să-i ofere drgostea pe care nu i-o poate da mama plecată de acasă în urma divorțului Din pensia modestă asigură cu greu cele necesare micuței. Acum în pragul sărbătorilor de Paște se gândește cum să strângă un bănuț să-i cumpăre hăinuțe noi, pentru că nepoțica își doreșe să mergă la biserică așa cum merg și ceilalți copii.

– înălțime: 1 m

– mărime încălțăminte: 27

19. M.A. și 20. D.I.

Familia B. este formată din patru membri. Tatăl lucrează cu ziua atunci când găsește, iar mama se ocupă cu creșterea celor doi copii. M.A. are cinci ani merge la grădiniță și este un băiat plin de viață. Chiar dacă este destul de mic o ajută pe mama lui și are grijă de frățiorul mai mic, D.I. în vârstă de o lună și jumătate. Sursa sigură de venit a familiei este constituită din alocațiile copiilor.

M.A. își dorește să meargă împreună cu mama și frățiorul la biserică să treacă pe sub masă și ar fi fericit dacă părinții i–ar putea oferi hăinuțe noi.

M.A.- înălțime 109 cm, mărime încălțăminte 30

D.I. – înălțime 56 cm (bebeluș).

21.A.M

Familia C.este formata din trei  membri: tatal, bunica si fetita  A.M.

A.M. este o fetiță, care reprezintă pentru vârsta ei un model de ascultare, bună creștere, dar și de înțelepciune. Fetița este înscrisă intr-o forma de învățământ și frecventează cu regularitate cursurile. Tatăl M. nu are un loc de muncă stabil, lucrând mai mult ca zilier, iar bunica M. este cea care se ocupă de creșterea și educația fetiței. Este o bună creștină, totodată fiind și un model pentru A.M. Bunica M. încearcă pe cât este posibil, ca din pensia ei, atât cât este, să-i asigure fetiței cele necesare, mulțumind de fiecare dată Bunului Dumnezeu pentru ceea ce au.

A.M. cu toate ca are o constituție firavă, are rezultate deosebite la învățătură, dând dovadă de multă putere, arătând că este o luptătoare, dorește să-și depășească condiția materială, realizând că, doar prin a învăța poate să-și împlinească visul de a aduce bucurie tatălui și bunicii.

A.M. este elevă în clasa a V-a, are 11 ani.

– înălțime: 1,50

– mărime încălțăminte: 36

 1. T.M. si 23.T.S.

 

Familia T. este formată din 4 membrii. T.M. și sora ei mai mică, T.Ș., sunt modele de ascultare și înțelepciune. Mama este singurul angajat al familiei, cu un salariu minim pe economie, iar tatăl este muncitor necalificat în construcții (lucrează cu ziua), ambii părinți se ocupă de creşterea şi educarea celor 2 fete. Fetele sunt înscrise într-o formă de învăţământ şi frecventează cu regularitate cursurile. Familia este apropiată de biserică, participând în fiecare duminică la slujbă, pentru a duce mulţumire lui Dumnezeu pentru tot ajutorul primit.

T.M. este elevă în clasa II, are 8 ani, este o fetiță cuminte, cu rezultate bune la învățătură.

 • înălţime: 1,38 m;
 • mărime încălţăminte: 34

T.Ș. este la grădiniță, are 5 ani și la fel ca sora ei este o fetiță cuminte.

 • înălţime: 1,10

-mărime încălţăminte: 28.

 

24. B.C. si 25. B.M.

 

Familia B. este formată din 4 membrii. B.C. și B.M. sunt cele două fetițe ale familiei. Tatăl este singurul angajat, iar mama este casnică, ocupându-se de creșterea și educarea celor două copile. Fata cea mare, C. frecventează cu regularitate grădinița unde este înscrisă. Familia este prezentă la slujbele, din duminici și sărbători, ale bisericii din sat.

 

B.C. are 4 ani, este o copilă cuminte și ascultătoare.

– mărime încălţăminte: 25

– înălțime: 1,20 cm

 

 • M., mezina familiei are un an și șapte luni.
 • mărime încățăminte 20
 • înălțime: 80 cm

 

26.M.C. si 27.M.A.

Familia M. este alcătuită din 4 membrii: mama, tata și cei doi băieți, M.C. și M.A. Tatăl, lucrează ocazional în construcții, iar mama este casnică. Băieții sunt înscriși și frecventează grădinița. Familia este nelipsită de la biserică.

 

M.C. are 3 ani, este un copil vesel și poznaș.

– înălţime: 1,00 m;

 • mărime încălţăminte: 25

 

M.A. are 5 ani, este un băiețel descurcăreț.

– înălţime: 1,10

-mărime încălţăminte: 26.

 28.O.D.M., 29. O.G. si 30. O.S.

Familia O. este o familie modestă compusă din patru membri, tata și cei trei copii. Tatăl îi crește singur, mergând cu ziua la muncă pentru a le oferi strictul necesar. Cei trei copii merg la școală cu regularitate, sunt ascultători și harnici ajutând la treburile din gospodărie.

 • D.M. este elevă în clasa a VIII-a, are 14 ani, înălțimea 1.65, aproximativ 50 kg și poartă la încălțăminte 40.
 • G. este elev în clasa a VIII-a, are 15 ani, înălțime 1.90, aproximativ 61 kg și poartă la încălțăminte 44.
 • S. este elev în clasa a II-a, are 8 ani, înălțime 1.20 și poartă la încălțăminte 36.

 

31.Ș.C.V.

C.V. are 14 ani, este o domnișoară cuminte și responsabilă. Este elevă în clasa a VII-a. Fata are probleme de sănătate, fiind născută prematur. C. are înălțimea de 1,65 și 49 kg, iar la încălțăminte poartă nr. 38. Culori preferate: portocaliu și negru.

 

32.D.I., 33.D.K., 34.D.D., 35.D.N.

Familia D. este compusă din 10 membri, părinții și cei 8 copii. Copiii sunt veseli, harnici și ascultători. Tatăl muncește din greu pentru a întreține familia. De multe ori, mama împletește coșuri și leagă mături de nuiele pe care le comercializează pentru a oferi puțin confort copiilor ei. Locuiesc într-o căsuță alcătuită din 2 camere, pe care biserica le-a construit-o acum 10 ani.

 

I. are 5 ani, este o fetiță veselă. D. are 7 ani, este un băiețel poznaș.

Înălțime: 1,15 m                                        Înălțime: 1,25 m

Greutate: 20 kg                                          Greutate: 25 kg

Măsură încălțăminte: 29.                       Măsură încălțăminte: 32.

 

D. are 9 ani N. are 14 ani

Înălțime: 1,30 m                                    Înălțime: 1,35 m

Greutate: 30 kg                                      Greutate: 45 kg

Măsură încălțăminte: 34                        Măsură încălțăminte: 36

 

 1. A.A.I. are 4 ani, este o fetiță zglobie dar modestă. Copila este vorbăreață și tot timpul veselă. Îi place să meargă la grădiniță. Familia A. este formată din 4 membri, singura sursă de venit fiind salariul tatălui. Culoarea ei preferată este roz.

 

 • înălțime 1,10 m;
 • greutate 16 kg;
 • măsura încălțăminte: 24.

 

 1. I.F., 38. I.A., 39. I.G.

Familia I. este o familie modestă, apropiată de biserică. Cei trei copii ai familiei frecventează cu regularitete cursurile, sunt harnici și ascultători.

I.F. are 10 ani și este un băiețel ascultător.

 • înălțime 140 cm;
 • măsura încălțăminte: 36.

I.A. are 9 ani și este un băiețel timid.

 • înălțime 125 cm;
 • măsura încălțăminte: 32.

I.G. are 7 ani și este o fetiță veselă.

 • înălțime 125 cm;
 • măsura încălțăminte: 31.

 

 1. M.T., 41. M.C.

Familia M. este formată din patru membrii. Tatăl este singurul care aduce venit în familie, părinții sunt foarte muncitori. T. și C. sunt înscriși într-o formă de învățământ și urmează cu regularitate cursurile.

M.T. este o fetiță veselă, are 12 ani.

– mărime încălțăminte: 38.

M.C. are 6 ani, este un băiețel poznaș.

– mărime încălțăminte: 29.

 

42, 43, 44, 45 .G.G. și cei trei frățiori mai mici

Familia G. este o familie modestă, credincioasă, cu patru copii sprijinită permanent de parohie. Cei patru copii sunt ascultători și veseli, dar locuiesc alături de mama lor într-o singură cameră.

Cel mai mare copil al familiei este G., o fetiță de 8 ani, timidă.

Frățiorul mai mic are 7 ani și este un băiat poznaș.

Surioara de 5 ani este un copil prietenos.

Frățiorul de 3 ani jumătate este un băiețel curios.