You are currently viewing REZULTATELE PROIECTULUI FILANTROPIC ,,SCRISOARE CĂTRE MOȘ CRĂCIUN”

REZULTATELE PROIECTULUI FILANTROPIC ,,SCRISOARE CĂTRE MOȘ CRĂCIUN”

Sărbătoarea Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos a prilejuit întâlnirea copiilor cu Moș Crăciun. Pentru 41 de copii defavorizați din Eparhia noastră Moș Crăciun a venit mai încărcat cu daruri ca niciodată, aducându-le jucării, haine noi, încălțăminte de iarnă și multe alimente și dulciuri. Cu ocazia acestui eveniment mulți dâmbovițeni cu suflet generos, dar și confrați din diaspora (Germania, Anglia, Italia, Spania) s-au alăturat campaniei noastre și l-au ajutat pe Moș Crăciun să aducă zâmbete pe fețele acestor copii mai puțin norocoși. În acest fel unii și-au asumat rolul de „părinți adoptivi” pentru acești copiii consiliați și aflați în atenția permanent a Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină”.

Cazurile celor 41 de copii cu vârste cuprinse între 4 și 18 ani, din județul Dâmbovița, proveniți din familii care se află în dificultatea de a le asigura haine și cadouri de Crăciun au fost semnalate de preoții de la parohiile cu care colaborăm, dar și de alte persoane care au văzut Campania pe pagina oficială de Facebook a Asociației sau prin intermediul paginii web www.casacrestina.ro.

Ne-a bucurat în mod deosebit impactul avut de această campanie în mediul online și prezența generoasă a unor prieteni din afara granițelor țării: credincioșii Parohiei Ortodoxe Române Sf. Niceta de Remesiana Castro-Urdiales, prin Părintele Mădălin Șelaru, care au dorit să se alăture acestui proiect de suflet în contextul activităților prilejuite de Anul Omagial al pastorației românilor din afara României, derulate pe tot parcursul anului 2021, la îndrumarea Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Donațiile pentru acest proiect s-au făcut în numerar sau în contul Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină” RO85RNCB0128045415040001, specificându-se scrisoarea copilului selectat pentru donație, iar o parte din donatori au acționat individual sau sub anonimat pregătind cadouri pentru copii, care au fost apoi distribuite direct de noi sau cu sprijinul preoților din parohii.

În numele Asociației Centrul Diaconal “Casa Creștină” Părintele Vicar Ionuț Ghibanu – Președintele Asociației și Pr. Adrian Rada – director executiv vă mulțumesc pentru implicarea generoasă și vă așteaptă alături de proiectele filantropice care se vor derula în anul 2022.

LA MULȚI ANI!