You are currently viewing REZULTATELE PROIECTULUI „ÎMBRACĂ UN COPIL CU HAINE NOI DE SFINTELE PAȘTI”

REZULTATELE PROIECTULUI „ÎMBRACĂ UN COPIL CU HAINE NOI DE SFINTELE PAȘTI”

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Nifon – Arhiepiscopul Târgoviștei și sub atenta coordonare a Pc. Pr. Dr. Ionuț Adrian Ghibanu – Președintele Asociației Centrul Diaconal Casa Creștină, în perioada 04-20 aprilie a.c., s-a derulat proiectul Îmbracă un copil de Paști în haine noi.

Lansat pe pagina oficială de internet www.casacrestina.ro și pe pagina oficială de Facebook Asociația Centrul Diaconal Casa Creștină, proiectul și-a propus să aducă o bucurie în pragul Sărbătorilor Pascale pentru copiii dezavantajați, proveniți de pe tot teritoriul județului Dâmbovița. Copiii au fost selectați în urma unor anchete sociale efectuate de asistenții sociali de la cele 5 protoierii ale Eparhiei, sub coordonarea d-rei Asistent social Cătălina Bobu.

În urma promovării pe internet am reușit să bucurăm 46 de copii, cu vârste cuprinse între 1 și 16 ani, cu sprijinul a 29 de donatori individuali. Mulți dintre donatori au mers împreună cu copiii la cumpărături, alții au donat pachete cu haine care au fost trimise copiilor prin intermediul Asociației, alții au donat sume de bani în contul Asociației sau fizic, cu chitanță, iar personalul Asociației s-a ocupat de cumpărături și livrare. Am avut donatori în majoritate din județul Dâmbovița, dar ne-au fost alături și alte persoane din țară, sau chiar din Diaspora. În acest an ne-am bucurat de prezența în rândul donatorilor a tinerilor din cadrul Asociației Studenților Creștini Ortodocși (ASCOR) – Filiala Dâmbovița și câtorva instituții care au înțeles că  o formă de responsabilitate socială este reprezentată de sprijinirea ONG-urilor cu activitate socială. Mulțumim pe această cale tuturor donatorilor persoane fizice, dar și donatorilor persoane juridice: ASCOR, Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Dâmbovița, Direcția de Urbanism și Amenajarea Teritoriului din cadrul Consiliului Județean Dâmbovița, Hotel Peștera.

Pe parcursul acestor 3 săptămâni am reușit să aducem laolaltă ființe gingașe care aveau nevoie de un zâmbet și oameni cu suflet nobil, care au înțeles că dăruind vei dobândi, iar noi nu am fost altceva decât mijlocitori pentru o faptă bună înaintea Sărbătorii Sfintelor Paști.

Pe această cale conducerea executivă a Asociației mulțumește tuturor celor care ne-au sprijinit în acest proiect în mod direct, prin implicare și donații, sau în mod indirect, prin rugăciune și gândurile bune sau mesajele adresate și dorim tuturor și fiecăruia în parte Sărbători binecuvântate!